Så gör du en fondvägg av dina egna foton

Du som fotar regelbundet har säkerligen en diger samling av vackra bilder på hårddisken eller i molnet. De här bilderna måste inte förbli enbart digitala foton, utan med dem som grund kan du skapa fysiska föremål.

Tack vare de numera digitala bildformaten kan du enkelt skicka fotona till tryckerier och därmed skapa unika föremål inom inredning.

Ditt läckraste landskapsfoto kan du trycka upp som en fototapet och på så sätt njuta av i storformat. Det kan vara en bild på en solnedgång, skog eller på ett blomsterfält, alternativt på en gata mitt i stan. Motivet du väljer skapar en atmosfär i hela rummet.

Välj en plats som talar extra mycket till ditt hjärta och som avspeglar din nisch inom foto för en mer personlig inredningsstil.

Fototapeter blir snyggast som fondväggar

När du ska tapetsera med ett av dina upptryckta foton, helt enkelt med en fototapet, bör du tänka så minimalistiskt som möjligt. Tapeten gör sig nämligen allra bäst som en enstaka fondvägg, med enfärgade väggar som komplement.

Genom att hålla dig till en fondvägg ger du också ditt vackra foto det utrymme som det förtjänar. Det går självklart att trycka upp anpassade mått, så att fototapeten passar hemma hos dig.

Tryckerierna som gör fototapeterna använder sig vanligen av toppmodern utrustning för att bland annat kunna leverera perfekt färgåtergivning. Sök exempelvis efter ”tryckeri fototapet” så får du upp en rad alternativ på var någonstans du kan trycka dina bilder.

Foton kan även tryckas som posters

Om du vill göra något mindre av bilderna än att trycka en hel fondvägg och ändå hänga upp dem på väggen kan du ju alltid trycka dem som fotoposters. Fördelen med en fotovägg är att du kan byta ut bilderna när andan faller på och att du kan mixa olika bilder i olika format.

Många tryckerier låter trycka upp foton till tavlor, både nationellt och lokalt. Här är det mer en fråga om vilket utseende du vill ha på dina posters i form av tryckmetod och papperskvalitet.

Smidigt nog skickar du in fotona som digitala filer, och det här gäller vare sig du ska trycka en fototapet eller en fotoposter.