Nischer inom fotografi

Att nischa in sig som fotograf kan vara ett bra sätt att hitta din målgrupp och potentiella kunder. I takt med att fotografin har utvecklats och blivit tillgänglig har behovet av olika inriktningar på foto vuxit fram. En del fotografer är trygga med att fota inom flera teman. Men de flesta väljer att nischa in sig. I den här artikeln kommer du att få veta mer om några vanliga nischar inom fotografi.

Familjefotograf

En familjefotograf jobbar med att ta porträtt på familjer, par och barn. En del familjefotografer har nischat in sig ännu mer på att ta porträttbilder på de som väntar barn. Den typen av familjefotograf kan kallas för en gravidfotograf.

Naturfotograf

En naturfotograf jobbar med att ta bilder av naturen, landskap och ibland djurlivet.

Porträttfotograf

En porträttfotograf jobbar med att ta porträtt på sina kunder. Dessa porträtt ska fånga personens eller personernas utseende och personlighet. Förutom att en porträttfotograf kan ta foton på människor kan de också välja att nischa in sig på att ta porträttbilder på husdjur.

Reklamfotograf

En reklamfotograf jobbar med att ta bilder som används i kommersiellt bruk. En reklamfotograf kan jobba på ett företag och ta produktbilder eller vara frilansare för ett modemagasin eller klädföretag och ta bilder på modeller som bär ett företags kläder.

Sportfotograf

En sportfotograf jobbar med att ta bilder på sportevents.

Konsertfotograf

En konsertfotograf jobbar med att ta bilder på konserter. Bilderna kan bestå av bilder på bandet eller artisten som spelar live på scen eller bilder på publikhavet.

Bröllopsfotograf

En bröllopsfotograf jobbar med att ta bilder på brudpar med sällskap och bilder från vigslar och fester. En bröllopsfotograf kan ta bilder både före, under och efter bröllopet.