Internationella fotografer

Det finns många fotografer som har imponerat på människor över hela världen. I den här delen vill vi rikta vårt ljus till några av världens mest kända fotografer.

Annie Leibovitz

En av världens mest kända fotografer heter Annie Leibovitz. Annie föddes år 1949 och är en amerikansk fotograf som blivit känd för sina porträttbilder. Hon har varit yrkesverksam som fotograf sedan 1970-talet och började sin karriär som fotograf på tidningen Rolling Stone och har sedan dess arbetat på ett flertal stora tidningar. Till exempel Vogue och Vanity Fair. Några exempel på kändisar som Annie Leibovits har fotograferat är John Lennon, Bruce Springsteen och drottning Elizabeth.

David LaChapelle

David Lachapelle är en amerikansk fotograf. David föddes år 1963 och slog igenom tack vare sin något mer otraditionella sätt att fotografera porträtt. Han har i sin karriär varit anställd hos ett flertal tidningar, till exempel Vogue och Vanity Fair och han har haft ett flertal omtalade utställningar. Några exempel på kändisar som David LaChapelle har fotograferat är Michael Jackson, Rihanna och Bruce Lee.

Ansel Adams

Ansel Adams föddes år 1902 och var en amerikansk naturfotograf. Förutom att han är en känd fotograf var han även med och utvecklade fotograferingstekniker som dagens fotografer använder. Till exempel zonsystemet.