Svenska fotografer

Det finns flera fotografer som med sina foton imponerat på både oss i Sverige och ibland även internationellt. I den här delen kommer du att få veta mer om några kända svenska fotografer.

Lennart Nilsson

En person som gjort avtryck både som fotograf, men också inom vetenskapen är Lennart Nilsson. Lennart Nilsson föddes år 1922 och är mest känd för sina banbrytande fotograferingar genom titthål vilket gjorde att vi kunde se bilder på levande foster från tidigt stadium tills att det var fött.

Mattias Klum

Mattias Klum föddes år 1968 och är en svensk naturfotograf . Han har varit yrkesverksam som fotograf sedan år 1986. Hans arbeten har bland annat publicerats i stora tidskrifter som National Geographic och New York Times.

Emma Svensson

Emma Svensson föddes år 1983 och har blivit känd under namnet Rockfotoemma vilket beskriver ganska bra vilken typ av fotograf hon är. Emma jobbar med att fotografera på konserter och ta pressbilder av artister och band. Några exempel på kändisar som Emma har fotograferat är Zara Larsson, Mando Diao och the ark.

Jonna Jinton

Jonna Jinton föddes år 1989 och är en svensk fotograf, konstnär och influencer. Hennes portfolio är en blandning mellan naturfoto och drömska porträtt.