Sminktips inför fotografering

De flesta har någon gång varit med om en viktig fotografering där ansiktet varit i fokus, men trots en snygg makeup syns den inte alls på bild. Här kan du läsa mer om hur du kan sminka dig för att få den perfekta bilden med en smakfull sminkning som syns.

Ljussättning och blixtstyrka

Vilket smink du ska satsa på och hur mycket av det du ska applicera inför till exempel porträttfotografering innefattar en hel del. Det hela beror på faktorer som vilket ljus som används när fotot tas samt vilket resultat du vill ha. Allmänt är det dock så att regeln om mer av allt gäller. Du behöver använda mycket smink och betydligt mer än du gör när du sminkar dig till vardags. Det är nämligen så att styrkan i fotoblixtarna gör att sminket bleknar bort med resultatet att det helt enkelt inte syns. 40-50 % försvinner på detta sätt.

Fokusera på basen

Du ska lägga mycket energi på basen och här handlar det om primer, men också om en riktigt bra foundation i samarbete med concealer. Du hittar alla produkter du behöver online hos parfym.se. Det är också viktigt att arbeta med highlight och så kallad shading, dvs. skuggning. Det kan till exempel vara bra att undvika en matt foundation som gör ansiktet mindre levande på bild. Highlight med produkter som skimrar på till exempel näsbenet, i ögonvrån och under ögonbrynet ger en fin effekt tillsammans med blixten.

Framhäv ögon och ögonbryn

För att ögonen ska göra sig riktigt fina på bild kan du använda svart eyeliner och rejält med mascara. Ljus eyeliner på insidan av fransarna gör dessutom att ögat ser större ut, medan eyelinern längs ögonfransarna framhäver ögat. Med lite skimrande highlight precis i ögonvrån kommer dina ögon att fångas med en fin lyster. När det gäller ögonbrynen är det aldrig fel att fylla i dem med antingen ögonbrynspenna eller en ögonskugga som matchar ögonbrynets naturliga färg. Använd en fintandad kam för att borsta dem så att de ser prydliga ut.

Vackra läppar på bild

För att få till riktigt vackra läppar kan du använda använda pensel till både läppglans och läppstift. Den som inte vill ha färg på läpparna kan få en riktigt fin glans med vanligt lypsyl. Det viktiga är att till exempel läppstift appliceras helt jämnt, annars kommer ojämnheterna att synas på bild.