Fotografera med mobilen

Fotografering med mobilkameror har vuxit explosionsartat och kvaliteten på bilderna har förbättrats i takt med att mobilens kameror blivit allt bättre. Det innebär inte att mobilkameran har blivit så pass bra att den kan ersätta systemkameran, vilket troligtvis inte kommer att ske i närmsta framtiden. Trots detta är det otroligt populärt att fota med mobilen och det finns stora möjligheter att förbättra kvaliteten på bilderna.

Porträtt

Den vanligaste porträttfotograferingen med mobilen är så kallade selfies. Denna typ av fotografering har blivit mycket populär men kan givetvis inte mäta sig med kvaliteten vid porträttfotografering med en systemkamera. Trots detta är bilderna hyfsat fina och är enkla att ladda upp på Instagram eller diverse sociala medier.

Skydda mobilen

En smartphone kostar en hel del så det är viktigt att skydda den så mycket som möjligt. En billig men effektiv försäkring är att skaffa ett bra mobilskal. Hos Holdit online finns ett mycket brett sortiment av praktiska och snygga mobilskal för din iPhone. Välj bland trendiga mobilskal i olika färger eller ett skal i färgad genomskinlig TPU-plast. Mobilskyddet formar sig efter din mobil samt runt knappar och uttag utan att vara i vägen. Alla produkter är av god kvalitet med snygg design samt bra funktion och kommer att ge ett gott skydd för din iPhone. En annan god investering är att skydda din mobil med ett skärmskydd eller skyddsglas för mobilkameran. När du är kund hos Holdit får du givetvis snabb leverans och fri frakt.

Bättre bilder

En mobil är enkel och praktisk att ta bilder med men det går med att öka kvaliteten med lite kunskap. Dagens mobiler har så pass bra kameror att du kan ta foton som många gånger kan mäta sig med bilder från en vanlig kamera. Det finns många enkla tips som kommer att ge bättre bilder. Använd till exempel inte zoomfunktionen på mobilen eftersom det ofta ger ett dåligt resultat, utan gå istället så nära som möjligt det du fotar. Undvik att använda blixten på mobilen av samma anledning. Ta lite extra tid med att fundera på fotots komposition och var du har ljuset. Om du som fotograf har solen i ryggen bör du vara observant på var din skugga är så att den inte syns på fotot.