Fotografera din trädgård

Som fotograf behöver du ständigt hitta nya spännande motiv. Ett populärt tema inom branschen är naturfotografi, där det är enkelt att bygga upp en portfolio om du har tillgång till vacker natur att föreviga. Har du en egen trädgård är det ännu enklare, men det gäller att plantera rätt växtsorter som fungerar bra som motiv till dina bilder.

Många trädgårdsintresserade fotografer väljer att odla dahlia som är en mångfacetterad och vacker blomma som gör sig bra på bild. Denna enastående växt finns i 50 000 varianter, där du kan välja mellan rosa, vita, gula och röda blommor. Du kan lätt matcha dahlian med en mängd olika motiv.

Trädgård med egna bin

Filmskaparen Martin Dohrn följde under covidpandemin bin i sin egen trädgård och skapade filmen ”My garden of a thousand bees”. Hans mål med filmen var att dokumentera alla de biarter som fanns i hans stadsträdgård i Bristol. Med hjälp av en särskild optik som han byggt själv kunde han skildra bin som försvarade sig mot angrepp från getingar, bihannar som konkurrerade om en hona och en humla som framställde ett eget bo i trädgården.

Ta bättre fotografier

När dina dahlior och resten av trädgården har börjat blomma är det dags att ge sig ut och fotografera. Det är viktigt att ta bilderna vid rätt tidpunkt, och då är det bäst att inte göra detta mitt på dagen. Det är bättre att fotografera under morgon och kväll för ett mildare ljus. Ta bilder med så ren bakgrund som möjligt så kommer dina vackra dahlior till sin rätt.