Plattform fotografi
PLATTFORM FOTOGRAFI SYFTAR TILL ATT GÖRA EN GENOMLYSNING AV DET SVENSKA FOTOGRAFISKA FÄLTET
Plattform fotografi
Previous Slide 1/3 Next
Ulf
Isacson
Utbildning 
International Center of Photography, NYC 1992-1993
Yrkesinriktning 
Bildkonstnär
Kommersiell fotograf
Reportagefotograf
Hur använder du dig av det fotografiska mediet? 
Berättar historier. Vare sig det är åt en uppdragsgivare eller ett eget projekt så handlar det om att berätta en historia. Ibland med en bild, ibland i reportageform.
På vilket sätt har den tekniska utvecklingen inom mediet påverkat dig och ditt sätt att arbeta? 
I ett mörkrum har man ju experimenterat sedan barndomskammaren så jag tycker det har varit några roliga år med det digitala och alla program man har lärt sig att använda. I jobb sammanhang är det självklart fantastiskt med det snabba arbetsflödet. Jag har vid några tillfällen börjat fotografera analogt igen på uppdrag för att få en annan känsla i bilderna men det har inte varit så populärt. Ingen har tid att vänta på att en film skall framkallas. Det har varit ett dilemma de här åren i början av den digitala eran. Många som hade jobbat fram en personlig stil med film och framkallning blev helt plötsligt väldigt mainstream i sitt uttryck..
Hur tror du det fotografiska mediet kommer att utvecklas? Hur ser du på din framtid som fotograf? 
Jag tycker uppdragsgivarna är ganska modiga och det innebär utrymme för tuff och rak fotografi. En personlig stil och det personliga uttrycket är nog det man måste jobba mest med. Det är många som kan ta bilder.
Arkiverar du bilder? Gör du något annat för att dina fotografier ska bevaras till eftervärlden? 
Det material som ligger mig varmast om hjärtat ligger på några olika hårddiskar.
Vad är fotografi för dig? 
Allt går så fort. Jag tycker det är väldigt stressigt att hela tiden hålla sig uppdaterad. Jag försöker använda fotografin till att dra ned på tempot och fokusera på det jag tycker är viktigt.