Plattform fotografi
PLATTFORM FOTOGRAFI SYFTAR TILL ATT GÖRA EN GENOMLYSNING AV DET SVENSKA FOTOGRAFISKA FÄLTET
Plattform fotografi
Previous Slide 1/3 Next
Hendrik
Zeitler
Utbildning 
grundutbildning fotografi vid designhögskolan i Dortmund/Tyskland, kandidat och magister vid Högskolan för Fotografi, Göteborg, Konst och Arkitektur, Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Genusvetenskap (2 terminer), Göteborgs universitet
Yrkesinriktning 
Bildkonstnär
Reportagefotograf
Hur använder du dig av det fotografiska mediet? 
Både privat, för att dokumentera mitt och min familjs/omgivnings liv och dokumentärt. I det dokumentära delvis som tidsdokument och som personliga minnesbilder; resulterar mest i utställningar, just nu för första gången även som bok. Använder mig ibland av iscensättningar vid porträtt. Jobbar sporadiskt även kommersiellt, t ex dokumentation av utställningar.
På vilket sätt har den tekniska utvecklingen inom mediet påverkat dig och ditt sätt att arbeta? 
Många skissbilder och jobb kan tas digitalt, nuförtiden även en hel del privatbilder; datummärkningen av bilderna har blivit oerhört bekväm.
Hur tror du det fotografiska mediet kommer att utvecklas? Hur ser du på din framtid som fotograf? 
Tyvärr verkar det som om industrin kommer att styra mer och mer estetiken genom nya prylar/programvaror som utvecklas och marknadsförs väldigt hårt. Jag ser min framtid ändå ganska ljus; på samma sätt som det fortfarande finns t ex målare, kommer säkert även mitt sätt att fotografera att finnas kvar.
Arkiverar du bilder? Gör du något annat för att dina fotografier ska bevaras till eftervärlden? 
Jag arkiverar mina negativ i pärmar, efter projekt, respektive privatbilder efter årtal. Håller precis på med att sätta mer text på kontaktkopiornas baksidor, som minnesstöd och för eftervärlden. Jag arkiverar digitala bilder på två, i framtiden tre, hårddiskar.
Vad är fotografi för dig? 
Historia och metod